Odensehuis Roosendaal is een inloophuis voor iedereen die te maken heeft met geheugenproblemen of beginnende dementie.

medewerkers

De initiatiefnemer van het Odensehuis Roosendaal is Ida Verbiest. Zij heeft in haar werk te maken met de zorg voor mensen met dementie en maakte zich hierbij zorgen over de tijd nadat iemand de diagnose ‘dementie’ heeft gekregen. Daarnaast is deze zorg ook aanwezig wanneer er juist nog geen diagnose is gesteld,

maar de persoon zelf of zijn/haar partner of naasten merken dat iemand door het geheugenverlies verandert. Het Odensehuis is aangesloten bij het Landelijk platform Odensehuizen. Er zijn inmiddels 40 Odensehuizen in Nederland.

 

Over Odensehuis Roosendaal

Odense is een stad in Denemarken

In Denemarken, in de stad Odense, is in 2000 door mensen met dementie en hun mantelzoregrs een inloop, advies en ontmoetingscentrum opgezet. In een ongedwongen en informele sfeer wordt advies en ondersteuning aangeboden. Na een werkbezoek in 2005 vanuit Nederland van een groep mensen die betrokken zijn bij de zorg voor mensen met dementie werd besloten om te kijken naar de mogelijkheden voor een soortgelijk inloophuis. Dit leidde in 2008 tot de opening van het eerste inloop, advies en ontmoetingscentrum in Amsterdam-Zuid. De initiatiefnemers besloten om dit centrum 'Odensehuis' te noemen. Inmiddels zijn in heel Nederland al vele Odensehuizen ontstaan. Het Odensehuis Roosendaal is op 21 september 2016, op Wereld Alzheimer Dag, geopend en is aangesloten bij het Landelijk platform Odensehuizen.

Dementie, wat nu?

Nadat iemand de diagnose dementie heeft gekregen, zien we dat de wereld van deze mensen in elkaar stort. Ze hebben vaak veel vragen en zorgen, maar er zijn nauwelijks plekken waar ze terecht kunnen. Voor deze mensen, en hun familie, vrienden en naasten, is het Odensehuis bedoeld. Een inloophuis waar je welkom bent en 'waar je jezelf kunt zijn.' In het Odensehuis bieden wij informatie, contact met lotgenoten en helpen we hoe om te gaan met de diagnose dementie. Daarnaast is het ook een plek waar je actief deel kunt uitmaken van de samenleving. Bezoekers bepalen zelf het programma. Dit kan zijn het lezen van de krant, een kopje koffie drinken of samen activiteiten organiseren die bij de groep passen. Denk hierbij aan wandelen, deelname aan een groepsgesprek, spellen of hulp bij het zoeken van vrijwilligerswerk. 

Doen wat u leuk vindt

Bezoekers bepalen zelf het programma. Dit kan zijn het lezen van de krant, een kopje koffie drinken, de lunch verzorgen, bakactivteiten of een creatieve activiteit. Elke maand is er een bewegingsactiviteit zoals Tai Chi.Dit word verzorgd door Tai Chi Roosendaal. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Koffietijd met mantelzorgers

Het Odensehuis organiseert elke maand een moment voor ontmoeting en contact tussen mantelzorgers van mensen met geheugenproblemen. Tijdens deze ontmoeting is het mogelijk om met andere mantelzorgers te praten over de ervaringen met de ziekte van de partner/naaste, tips uit te wisselen of een luisterend oor te vinden. Voor de partner/naaste met de diagnose wordt er gezorgd voor een leuke middag zodat u met een gerust hart kunt deelnemen. Ook organiseren wij met regelmaat een activteit of lunch voor mantelzorgers. Houd onze faebook pagina in de gaten of neem contact met ons op voor meer informatie. 

Openingstijden Odensehuis

Maandag: 10.00 tot 16.00 uur 
Dinsdag: 10.00 tot 16.00 uur 
Woensdag: 10.00 tot 16.00 uur 
Donderdag: 10.00 tot 16.00 uur 
Vrijdag: 10.00 tot 16.00 uur 

Adres
Doctor Schaepmanlaan 44
4702 GZ, Roosendaal

In het Odensehuis is altijd een coördinator aanwezig samen met een tweede collega, leerling of vrijwilliger. De medewerkers hebben jarenlange ervaring en hebben de juiste scholingsachtergrond.

Medewerkers

 • Sanne Koch

  Sanne Koch

  coördinator Odensehuis
  Odensehuis Roosendaal
 • Astrid de Valck

  Astrid de Valck

  Medewerker Odensehuis
  Odensehuis Roosendaal

Vrijwilligers

 • Wies Braat

  Wies Braat

  Vrijwilliger
  Odensehuis Roosendaal
 • Lisette Reuvers

  Lisette Reuvers

  Vrijwilliger
  Odensehuis Roosendaal
 • Edwin Rommers

  Vrijwilliger
  Odensehuis Roosendaal
 • Liliane Hollevoet

  Liliane Hollevoet

  Vrijwilliger
  Odensehuis Roosendaal
 • Doortje van Winkel

  Doortje van Winkel

  vrijwilliger
  Odensehuis Roosendaal