Aankomende activiteiten

Bezoekers bepalen zelf het programma. Dit kan zijn het lezen van de krant, een kopje koffie drinken, de lunch verzorgen of samen activiteiten ondernemen die aansluiten bij de wensen van de bezoekers. 

Activiteiten

Sociale contacten

Door samen te komen en creatief bezig te zijn maakt u nieuwe contacten. Dit onder het genot van een kopje koffie of thee. Op verschillende dagen in de week kunt u creatief bezig zijn, we hebben veel spullen en materialen in huis. Enkele voorbeelden zijn mandala kleuren, schilderen, tekenen, breien en haken. Ook wordt er regelmatig een workshop met een speciale creatieve inslag georganiseerd. Een keer per maand is er bijvoorbeeld een workshop bloemschikken. U kunt hiervoor zelf een schaal of mand meenemen maar dat is niet noodzakelijk. Alle materialen zijn ook aanwezig in het Odensehuis. Houdt voor alle workshops onze maandkalender in de gaten of informeer bij de medewerkers. Zo kunt u zich ruim op tijd opgeven. Voor de workshops vragen wij wel een kleine bijdrage, voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met het Odensehuis.

Activiteiten

Geheugen

Het Odensehuis heeft een kast vol met spellen. Er is genoeg keuze om samen een spelletje te spelen. Enkele voorbeelden zijn: Rummikub, puzzels, Mens erger je niet, dammen, Domino, ouderwetse spellen, kaarten enz. Teveel om allemaal op te noemen. Ook hebben we in het Odensehuis een Braintrainer. Dit is een aangepaste computer om het geheugen te trainen. De Braintrainer heeft een uitgebreid programma waar ook een wedstrijdelement aan gekoppeld zit. Ook spelen we regelmatig gezamenlijk 'De schatkamer van het leven', Memory, Scrabble, Wolk woord nadenkers en aanvul- en raadspellen.

Activiteiten

Voeding

Vooral gezonde voeding is een belangrijke pijler. Bij het Odensehuis kunt u dagelijks gebruik maken van de lunch.Rond de feestdagen organiseren wij een speciale lunch. Opgeven hiervoor is gewenst. Om gebruik te kunnen maken van de lunch vragen wij een passende vergoeding. Samen eten is gezelliger en smaakt beter. 

Activiteiten

Bewegen

Het Odensehuis heeft verschillende bewegingsactiviteiten:

Wandelen
Bij droog weer kan er in de middag bij voldoende belangstelling een wandeling gemaakt worden onder begeleiding van een vrijwilliger. 

Beweegactiviteiten en  Tai Chi
Op het Odensehuis worden er maandelijks verschillende beweegactivteiten georganiseert. Onlangs zijn wij een samenwerking aangegaan met Tai Chi Roosendaal. U kunt een maal per maand deelnemen aan een Tai Chi les op het Odensehuis .Tai Chi is een Chinese bewegingsleer, speciaal aangepast aan het Odensehuis. Heel ontspannend! 

Sjoelen
Het Odensehuis heeft een aantal sjoelbakken. Sjoelen kan staand en zittend, zo kan iedereen meedoen. Op woensdag is het sjoeldag in het Odensehuis. 

Jeu de boules
Bij droog weer gaan we regelmatig naar het park om daar het bekende Franse Jeu de boules te spelen.